Szukając najtańszego programu do samodzielnego księgowania, wybraliśmy program Krawiec FS.

Korzystamy z niego samodzielnie, bez pomocy księgowego. Jest bardzo prosty i intuicyjny, co pozwala laikom na samodzielne księgowanie.

W ciągu roku używania program bardzo mocno się rozbudował dzięki dostarczanym aktualizacjom. Mało tego – mam wrażenie, że aktualizacje były dopasowywane do zgłaszanych przez nas pytań i propozycji. Szybki i bezpośredni kontakt z osobą, która jest odpowiedzialna za program, jest dużą zaletą korzystania z usług Fundacji Baltica.

Nie zamierzamy zmieniać dostawcy programu, mimo rozwoju naszej organizacji. Program ciągle jest udoskonalany, a kolejne aktualizacje zaspokajają kolejne potrzeby. Tak niska cena programu do pełnej księgowości jest wyjątkiem wśród ofert innych dostawców programów.

Jacek, prezes Stowarzyszenia (...)

Serdecznie Polecam!

Od roku prowadzę księgowość stowarzyszenia mając tylko podstawowe przygotowanie. Jestem bardzo zadowolona z łatwości obsługi i intuicyjności programu. Od samego początku mogłam swobodnie poruszać się po interfejsie i szybko poznałam wszystkie jego opcje. Generowanie polityki rachunkowości, gotowe zestawienia, generowanie dokumentacji – wszystko w jednymi miejscu za tak niewielkie pieniądze. Dodatkowo, z każdą aktualizacją widzę, że program odpowiada na kolejne potrzeby użytkowników – bardzo mnie to cieszy.

Polecam go wszystkim stowarzyszeniom i fundacjom które poszukują taniego programu skrojonego na ich potrzeby.

Ewelina, skarbnik Stowarzyszenia Pomocy (...)

Program KRAWIEC FS używamy jako Stowarzyszenie od roku czasu.

Księgowanie na nim jest przejrzyste, proste w obsłudze i bardzo czytelne. Nasza księgowa pracując na tym programie nie może się doczekać kiedy dostarczymy jej nowe dokumenty do księgowania.

Ucząc się obsługiwać program często korzystaliśmy z Państwa pomocy i podpowiedzi. Zawsze otrzymaliśmy pomoc rzeczową i konkretną, co jest dużym plusem użytkowania. Słowem czujemy się bezpieczni.

Pisząc projekt o dofinansowanie  działalności stowarzyszenia napisaliśmy "poszukamy programu do księgowania dobrego i w rozsądnej cenie" i takim właśnie programem jest KRAWIEC FS.

Polecamy go wszystkim  stowarzyszeniom bo warto zakupić ten program do księgowania.

Marzanna - prezes Stowarzyszenia (...)

Od roku korzystam z programu Krawiec przy prowadzeniu ksiąg rachunkowych Fundacji Pomocy Chorym (...). Program jest prosty i intuicyjny w obsłudze, daje duże możliwości modyfikowania planu kont i dostosowania go do potrzeb jednostki.

Dużym ułatwieniem jest dekret automatyczny, czytelne zestawienia operacji oraz możliwość generowania własnych sprawozdań lub zestawień.

I to wszystko za bardzo niską cenę. Gorąco polecam zakup programu Krawiec.

Grażyna, księgowa Fundacji Pomocy Chorym (...)

Jesteśmy niewielkim Stowarzyszeniem podlegającym ustawie o rachunkowości. Szukaliśmy programu zarówno łatwego w obsłudze, jak i cechującego się względnie przystępną ceną.

Program „Krawiec” idealnie nadaje się do prowadzenia ksiąg charakterystycznych dla specyfiki stowarzyszeń.

Dużym plusem jest istniejący plan kont, który można dopasować do potrzeb naszego stowarzyszenia. Księgowanie odbywa się w sposób intuicyjny i tu możliwość tworzenia szablonów jest miłą niespodzianką. Na koniec okresów rozliczeniowych istnieje możliwość sporządzenia wydruków – co pozwala spełnić wymogi Ustawy o Rachunkowości. Ogromną zaletą jest możliwość wygenerowania bilansu oraz Rachunku Zysków i Strat na podstawie istniejących zapisów na kontach. Program posiada również szablon Polityki/Zasad rachunkowości.

Należy nadmienić, że niesamowitą zaletą programu jest jego przejrzystość i intuicyjność tj, wyodrębnienie wielu kategorii, zakładek, dzięki czemu bez trudu można odnaleźć konkretną informację czy zbiór danych.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z możliwości tego programu. Polecamy.

Dawid, Prezes Zarządu, Stowarzyszenie (...)

Program Krawiec w Fundacji użytkowany jest od roku. Jestem bardzo zadowolona, ponieważ jest on przejrzysty, czytelny i intuicyjny, nawet dla osoby, która zaczyna przygodę z księgowością.

Dodatkowym atutem jest jego cena. Nie można również pominąć zespołu Fundacji Baltica, który zawsze służy pomocą i radą.

Program jest stale rozwijany i wprowadzane są zmiany, o których jesteśmy informowani na bieżąco.

Szczerze polecam!

Magdalena, Fundacja na rzecz ........

Program Krawiec posiada prosty i intuicyjny interfejs użytkownika dzięki czemu praca z nim jest dosyć łatwa.

W przypadku pytań bądź problemów technicznych można zwrócić się do helpdesku, który stara się pomóc nawet jeżeli po pomoc zwraca się księgowa nie posiadająca fachowej wiedzy na temat informatyki.

Nie bez znaczenia jest też przystępność cenowa oprogramowania. Program godny rozważenia kto szuka dobrego rozwiązania w niższym przedziale cenowym.

Grażyna,
Księgowa (...) Sp. z o.o.

Polecam program księgowy Krawiec FS wszystkim stowarzyszeniom!

Program ułożony jest w bardzo intuicyjny interfejs, który nawet zupełnemu laikowi w dziedzinie rachunkowości w krótkim czasie pozwoli zapanować nad księgami organizacji.

Jakub, Prezes Zarządu, Konińskie Stowarzyszenie (...)

Program KRAWIEC FS użytkuję od ponad pół roku. Jestem z niego bardzo zadowolony, gdyż uprościł mi prowadzenie pełnej księgowości, którą prowadziłem wcześniej ręcznie. Długo szukałem dobrego programu za przystępną cenę, aż w końcu znalazłem.

Polecam program stale się rozwija i wprowadza nowe udogodnienia.

Michał , Vice-prezes UKS (...) i zarazem księgowy

Już prawie rok używamy Państwa programu i jesteśmy Bardzo zadowoleni. Program jest czytelny, zawiera dużo podpowiedzi, a i kontakt z Państwem zawsze jest na najwyższym poziomie.

Z wielką odpowiedzialnością polecamy Wasz program.

Małgorzata, Fundacja (...)

Pracowałam na rożnych programach finansowo-księgowych. Opanowanie każdego trwało czas krótszy lub dłuższy. Program Krawiec zaczęłam obsługiwać praktycznie "z marszu". Jest on prosty, intuicyjny i zrozumiały nawet dla osób nie związanych zawodowo z księgowością. Długo szukałam programu odpowiedniego dla małych stowarzyszeń oraz fundacji aż znalazłam Krawca, z czego bardzo się cieszę.

Wszystkim osobom związanym z działalnością w sferze ngo szczerze polecam Program Krawiec FS.

Ewa, księgowa w Fundacji "..."

W styczniu 2015 Stowarzyszenie rozpoczęło pracę z programem księgowym "Krawiec". Program charakteryzuje się przejrzystością i dużą elastycznością w dostosowaniu do prowadzonej działalności statutowej.

Największe plusy programu: gotowe plany kont, szablony księgowań, automatyzacja sprawozdawczości, intuicyjny interfejs sprawiają, że program "Krawiec" jest idealnym rozwiązaniem w prowadzeniu księgowości przez organizacje pozarządowe.

Tomasz, Wiceprezes, Stowarzyszenia Miłośników Historii (...)

Prowadzę księgowość organizacji pozarządowych od 1997 roku. Do 2014 r. pracowałam w organizacjach na podstawie umów zlecenia i o pracę, na stanowisku gł. księgowej, na różnych programach księgowych, bardziej i mniej rozbudowanych. Od 2014 r. prowadzę biuro rachunkowe, w ramach mojej działalności prowadzę księgowość fundacji i stowarzyszeń w programie KRAWIEC.

Na podstawie wieloletniego doświadczenia uważam, że jest to jeden z najlepszych programów do prowadzenia księgowości w organizacjach pozarządowych i to za przystępną cenę.

Posiada wiele funkcji bardzo pomocnych w prowadzeniu księgowości fundacji, stowarzyszeń , klubów sportowych. W programie jest gotowy plan kont, bilans, rachunek wyników i rewelacja- polityka rachunkowości i szablony księgowań. Po dodatkowym ustawieniu planu kont i szablonów księgowań pod kątem danej organizacji , praca przebiega bardzo szybko i sprawnie.

Alicja, właściciel Biura Rachunkowego

Po prawie roku użytkowania księgowego programu „Krawiec” mogę ocenić go jedynie pozytywnie. Łatwy w obsłudze spełnia wszelkie wymagania do prowadzenia pełnej księgowości, a do tego osiągalny w atrakcyjnej, niewygórowanej cenie. Zachęcam do korzystania w pozarządowych organizacjach typu fundacja, stowarzyszenie, etc.

Adam, Prezes Zarządu Fundacji ......

Wcześniejsze przygody z księgowością nie kojarzą nam się zbyt pozytywnie. Mimo to zakładając Fundację Wybudowania postanowiliśmy skorzystać z profesjonalnego oprogramowania i nauczyć się samodzielnej obsługi.

Na szczęście Krawiec okazał się przycięty na miarę naszych możliwości: obsługa jest intuicyjna, nie występuje zalew informacji, a poradnik, FAQ i tutoriale w pełni zaspokajają nasze niedobory wiedzy.

Podsumowując pierwsze księgowe koty za płoty! Prostymi słowami: program jest ekstra.

Marcin, prezes Fundacji Inicjatyw ...........

Przed założeniem fundacji bardzo martwiłem się o koszty pełnej księgowości, tym bardziej bardzo się ucieszyłem, kiedy dowiedziałem się o programie Krawiec.

Po kilku tygodniach użytkowania muszę stwierdzić, że program jest bardzo intuicyjny i przyjazny dla użytkownika.

Już wiem, że nauka samodzielnego księgowania nie musi być trudna i moja fundacja zaoszczędzi sporo pieniędzy, które w innym wypadku musiałaby wydać na zewnętrzną obsługę ksiąg rachunkowych. Gorąco polecam!

Jan, Prezes Zarządu Fundacji (...)

Program Krawiec SF jest naprawdę przystępny. Znajomość choćby podstaw rachunkowości wystarczy do prowadzenia tzw. pełnej księgowości, realizowanej bardzo często na skomplikowanych i trudnych do ogarnięcia programach.

Program „Krawiec” jest bezcenny dla Stowarzyszeń , Fundacji, dla małych firm czy organizacji pozarządowych. Ostatnio okazało się, że może być z powodzeniem wykorzystywany w wiejskich jednostkach Ochotniczej Straży Pożarnej, od 2015 roku zobowiązanych do pełnej dokumentacji i sprawozdawczości.

Przy okazji, pomoc twórcy programu – Fundacji Baltica – nie do przecenienia: rzetelna, kompleksowa, rzeczowa i faktycznie rozwiązująca problem. Gorąco polecam.

Mirosława, Skarbnik Stowarzyszenia Seniorów (...)

Pracuję z programem od 2014r. i stwierdzam, że jest to program prosty w obsłudze, w pełni zaspakajający potrzeby księgowe naszego stowarzyszenia. Wielkim plusem programu jest możliwość skorzystania z bezpłatnej wersji testowej oraz jego przystępna cena. Po zapoznaniu się z programem i jego funkcjami obsługa nie sprawia większych problemów.

Joanna, Księgowa „...”

Zakupiłem program do księgowości i jestem z niego bardzo zadowolony. Przyznam się, że testowałem paręnaście programów do rozliczeń stowarzyszeń. Stowarzyszenia, które rozliczam to Towarzystwo Miłośników (...), a rozliczam je za symboliczną kwotę więc szukałem dobrego i niezbyt drogiego programu.

Na mecie miałem do wyboru już jeden z dwóch programów, które spełniały moje oczekiwania jednak zdecydowałem się na program Krawiec. Decyzję podjąłem ze względu na jakość obsługi, filmy instruktażowe na YouTubie i cenę programu, który posiada wieczystą licencję i można go stosować dla wielu podmiotów. Gorąco polecam wszystkim, którzy szukają bardzo dobrego programu.

Grzegorz, właściciel Kancelarii Rachunkowej (...)

Program Krawiec, to znakomite rozwiązanie dla fundacji i stowarzyszeń, których księgowość nie jest zbyt rozbudowana. W naszym przypadku jest to dobry wybór. Księgowanie nie jest skomplikowane i posiadając podstawową wiedzę z zakresu rachunkowości można swobodnie się w nim poruszać.

Ponadto jesteśmy zadowoleni z poziomu obsługi klienta oraz darmowych aktualizacji oprogramowania. Serdecznie polecamy wszystkim zainteresowanym współpracę z Fundacją Baltica.

Krawiec to dobry program, w niskiej cenie!

Aleksandra, Prezes Fundacji "....."

Miło mi poinformować, że wasz program oparł się wirusowi i pomimo że CryptoLocer chciał zaszyfrować dane, Krawiec otworzył je normalnie i mam wszystko na bieżąco. Jeszcze raz bardzo dziękuję :)

Agnieszka,
Fundacja Imienia "..."

Pracujemy z programem Krawiec od początku 2014 i możemy stwierdzić, że w zupełności odpowiada naszym potrzebom. Nieskomplikowany program spełniający w nasze wymagania. Obsługa nie sprawia większych problemów.

Praca z programem jest przyjemnością.

Monika, Skarbnik, Uczniowski Klub Sportowy

Program prosty w obsłudze i intuicyjny. Zapewniona doskonała pomoc e-mailowa w razie problemów. Program rewelacyjnie generuje politykę rachunkowości. Dba o terminy.

Szczerze polecamy.

Prezes Fundacji "..." Marek

Zasadą w fundacji jest minimalizowanie wydatków administracyjnych. Dlatego, gdy znaleźliśmy informację o programie Krawiec, a równocześnie trafiliśmy na naprawdę atrakcyjną promocję sylwestrową, zdecydowaliśmy o zakupie. Przejście na program okazało się bardzo proste, choć oczywiście przystosowanie go do naszych potrzeb (ustawienie planu kont, zestawień finansowych itd) wymaga trochę pracy.
Polecamy program Krawiec wszystkim początkującym i zaawansowanym organizacjom.

Plusy:
bardzo prosty i przyjazny interfejs
podpowiedzi suflera - bardzo przydatne zwłaszcza na początku pracy
proste wprowadzanie dokumentów i księgowanie
proste tworzenie szablonów księgowania, ułatwia proces księgowania
logika tworzenia kont bardzo sensowna, pozwoliła na dużo bardziej rozbudowaną analitykę niż do tej pory

Minusy:
brak możliwości podglądu i wydruku zawartości segregatora - spisu znajdujących się w nim dokumentów - (wprowadzone aktualizacją 2015.1.8.1 przyp. Fundacja Baltica)

Pracujemy z programem Krawiec od początku 2015 i już możemy stwierdzić, że w zupełności odpowiada naszym potrzebom.

Iwona, Prezes Fundacji "..."

Stowarzyszenie Absolwentów I LO w (...) rozpoczęło pracę z programem KRAWIEC FS w marcu 2015 r.

Szukaliśmy dobrego, ale niedrogiego programu, który zaspokoi potrzeby Stowarzyszenia, wynikające z obowiązku prowadzenia pełnej rachunkowości. Przetestowaliśmy program księgując dokumenty za rok 2014 i sporządzając za ten okres bilans oraz rachunek zysków i strat. Uważamy, że program spełnił nasze oczekiwania.

W imieniu Zarządu Stowarzyszenia, Janina - Skarbnik

Tani i prosty w obsłudze program do pełnej księgowości.

Halina, właścicielka Biura Rachunkowo-Księgowego "..."

W bieżącym roku w pełni zaczęliśmy korzystać z zakupionego w 2014r programu KRAWIEC FS.

Program jest bardzo przyjazny dla użytkownika i nie wymaga wiedzy księgowej. W przypadku naszego niedużego Stowarzyszenia jest on idealnym rozwiązaniem. W pełni zaspokaja potrzeby Stowarzyszenia w zakresie księgowania i co ważne przypomina o obowiązkach i terminach złożenia deklaracji, rozliczeń i różnych sprawozdań .

Polecam innym Stowarzyszeniom szukającym niedrogiego, a bardzo dobrego oprogramowania.

Klub sportowy (...)

W miesiącu październiku 2014 Stowarzyszenie (...) w Ełku zakupiło Program księgowy dla Stowarzyszeń Krawiec. Jest bardzo dobrze dostosowany do prowadzenia księgowości Stowarzyszenia, dość prosty w obsłudze, spełnia on moje oczekiwania.

Jestem zadowolona z zakupu i polecam innym Stowarzyszeniom.

Irena, Skarbnik Stowarzyszenia (...) w Ełku

W bieżącym miesiącu zakupiliśmy licencję na program KRAWIEC FS. Do zakupu zachęciło nas używanie bezpłatnej wersji testowej. Program jest bardzo przyjazny dla użytkownika i nie wymaga wiedzy księgowej. W przypadku naszego niedużego Stowarzyszenia jest on idealnym rozwiązaniem. W pełni zaspokaja potrzeby Stowarzyszenia w zakresie księgowania.

Jest bardzo przejrzysty i "prowadzi za rękę" nawet laika w zakresie rachunkowości. Przystępna cena, na miarę możliwości naszego Stowarzyszenia jest również wielką zaletą.

Danuta, Prezes Stowarzyszenia Przyjaciół Szkoły (...)

Program Krawiec spełnił nasze oczekiwania, jest przejrzystym i kompletnym programem rozliczającym w pełnej księgowości nasze Stowarzyszenie. Gotowy plan kont, polityka rachunkowości, szablony księgowań i zsynchronizowane z Planem Kont podstawowe sprawozdania finansowe są godne polecenia.

Ewa, Prezes STOWARZYSZENIA SPORTOWY KLUB (...)

Nieskomplikowany program spełniający w 100% moje wymagania. Obsługa nie sprawia większych problemów. Po całkowitym zapoznaniu się ze wszystkimi funkcjami praca z programem jest przyjemnością. Polecam !!!

Przemysław, KS (...)

Na początku roku Stowarzyszenie turystyczno motorowodne (...) nabyło program księgowy Krawiec. Program dedykowany do prowadzenia księgowości stowarzyszeń i fundacji spełnił nasze oczekiwania, a nawet je przewyższył.

Obsługa programu jest prosta i intuicyjna. Jesteśmy zadowoleni z tego zakupu. Z programem Krawiec prowadzenie księgowości stowarzyszenia jest dużo łatwiejsze.

Jan, Prezes STM  (...)

Niedawno znalazłam program KRAWIEC na Państwa stronie. Nie jestem biegła w kwestiach oprogramowań, instalacji i obsługi. Bardzo podoba mi się filmowy instruktaż podpowiadający jak rozpocząć pracę z programem. Program faktycznie jest szyty na miarę STOWARZYSZEŃ i FUNDACJI. Jest bardzo intuicyjny w obsłudze.

Przydałoby się jeszcze kilka filtrów, np. zestawienia obrotów i sald wg kontrahentów albo wg dat faktur albo dat zapłat i kilka innych. Gdyby jeszcze dołożyć do tego instrukcję księgowań poszczególnych operacji na kontach, byłby perfekcyjny dla "nie księgowych" i bardzo pomocny w przypadku trudniejszych zagadnień. (tą funkcję realizują gotowe szablony księgowań - przyp. Fundacja Baltica)

Mimo wszystko będę polecać zakup programu. Jest łatwy w obsłudze i cena programu jest bardzo dostępna.

Anita, Biuro Rachunkowe (...)

Prowadzę księgowość w fundacji. Program zaskoczył mnie tym, że posiada niezwykle intuicyjną obsługę!

Z łatwością wdrożyłam go i rozpoczęłam z nim pracę, a serwis techniczny odpowiedział na moje pytania nawet w piątek wieczorem.

Brakuje mi jeszcze możliwości chronologicznego numerowania dokumentów - (wprowadzone aktualizacją 2015.1.8.1 przyp. Fundacja Baltica) i generowania raportów kasowych, ale autorzy programu zapewnili mnie, że Krawiec wkrótce zyska te funkcjonalności. Program gorąco polecam i mam nadzieję, że z czasem będzie jeszcze lepszy!

Maria
Fundacja (...)